1. Geltonas kiaušinis - išplakite kiaušinį dar pačiame kevale ir jį išvirę gausime nuostabiai geltoną kiaušinį:
Video: https://www.youtube.com/watch?v=aazP6zvJmiQ
2. Pasigaminkime sumuštinį su.... ledais. ☺
3. Kad sūris ilgai išliktų drėgnas - jį atpjauname su plėvele, kurią vėl užmauname ant likusios sūrio dalies.
4. Užšaldyti prieskoniai - kad kuo ilgiau mėgautumėmės prieskonių gaiva, sudėkime į ledukų šaldymo indelius, užpilkime su alyvuogių aliejumi ir padėkime į šaldiklį. Net ir gilią šaltą žiemą turėsime vasara kvepiančių žalumynų.
5. Jei po ranka kaimo sodyboje neturite kočėlo iškočioti tešlai, tam puikiai tiks tuščias vyno butelys:
6. Jei norite atgaivinti atšalusios picos skonį, pašildykite ją ne mikrobangų krosnelėje, o pačioje keptuvėje.
7. Labai greitas ir skanus užkandis - duona su sūriu. Supjaustykite duoną, į jos rieveles sudėkite sūrį, prieskonius ir trumpam ją pakepkite orkaitėje. Skanaus!
8. Kaip greitai susmulkinti mažuosius pomidoriukus? Sudėkite pomidorus tarp dviejų lėkščių ir tvirtai jas paspaudus laikant su aštriu peiliu puikiai perpjausite mažus pomidoriukus.
9. Kartais iškila klausimas kaip gerai iki galo išvalgyti Nutella kremą. Ogi, baigiantis šiam skaniam šokoladiniam kremui, įpilkite karšto pieno ir gausite... karštą šokoladą.
10. Siekiant kuo ilgiau išlaikyti šviežius brokolius ar salierus, įsukite juos į foliją:
11. Bulvės nesuvys, jei jas laikysime su obuoliais:
12. Ne visada reikia turėti norimo pyrago dydžio formą. Kartais ją koreguoti padeda folija:
13. Natūralūs maistiniai dažai - mūsų sodo uogos ar daržo derlius:
14. Štai taip paprastai galime pasigaminti nuostabų šokoladinį krepšelį vaisiams ar saldainiams:
15. Kaip išsirinkti tinkama gerą avokadą - tiesiog nuėmus "uodegytę" įvertinkime vidinę avokado būklę.
16. Kad avokadas nesudžiūtų, perpjautą jo puselę patepkime obuolių sultimis ar laikykime su česnako skiltele:
17. Puikūs pusryčiai vyrui: keksiukų formelių šonus apgaubkime šoninės gabaliukais, į jų vidų įliekime po kiaušinį ir kepkime orkaitėje:
18. Šviežios uogos nesupelys ir ilgiau išsilaikys, jei jas pamirkysime silpname acto tirpaliuke.
19. Vyną galime užšaldyti ledukų formelėse ir tokiu būdu galėsime jį dar įvairiau naudoti virtuvėje.
20. Ananasą laikykime apverte "aukštyn kojomis", tokiu būdu jis ilgiau išbus ir bus saldesnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą