2015 m. sausio 2 d., penktadienis

10 kokteilių organizmo valymui

 Taip laukėme švenčių, joms ruošėmės. Galvojome kam ką nupirkti ir padovanoti. Kaip nustebinti savo artimą ar mylimą žmogų. Ir štai jos jau prabėgo, visas šurmulys nutilo. Visi aptingom.

Manau pats laikas atgaivinti savo organizmą nuo šventinių patiekalų bei stipriųjų gėrimų.


kokteilis, maistas, ranku darbo, vaikams, žaislai, leles, lėlytė, moteris




10 žalių kokteilių organizmo valymui:

Vis jie labai paprastai gaminasi ( ko mums dabar ir reikia - juk taip tingisi kažkur eiti, kažką daryti... Norisi tik ramiai dribsoti prie televizoriau ištiesus kojas.)
Vienintelis darbas bus tik supjaustyti daržoves ir vaisius bei juos visus susmulkinti ("sublenderiuoti") iki vientisos masės. Jei gautųsi labai tiršta masė, rekomenduojama įpilti kiek vandens.

1. Špinatai + kivi + bananai

 Labai gaivus kokteilis, suteikiantis daug energijos. Špinatai organizmą praturtins vitaminais ir mineralais, taip pat puikiai išvalys visas toksiškas medžiagas iš organizmo.
Pridėję banano ir kivi, gėrimui suteiksite nuostabų skonį ir tuo pačiu, tai bus skanūs bei sotūs pusryčiai.

2. Avokadas + agurkas + obuolys + imbieras.

Tai ne tik eilinis kokteilis, bet pilnavertis pietų patiekalas. Dėka avokado turimų galybę maistingųjų medžiagų, šis gėrimas gali konkuruoti su gyvūninės kilmės patiekalais. Įdėkime obuolį ir agurką dėl gaivumo bei skysčio, o imbierą dėl neapsakomo jo aromato. Toks kokteilis ne tik Jus puikiai pamaitins keletui valandų, bet ir apsaugos Jūsų imunitetą.

3. Obuolys + avokadas + žaliosios salotos + kivi.

Obuolio, kivi ir avokado kokteilį puikiai papildys keli lapai žaliųjų salotų. Neskaitant labai mažo kaloringumo ( salotos laikomos vienos iš dešimties pačių dietiškiausių produktų ), šis gėrimas praturtins Jūsų organizmą naudingomis medžiagomis ir puikiai išvalys Jūsų organizmą. O taip pat jame gausu geležies.

4. Agurkas + petražolė.

Puikus lengvas gėrimas vakarienei. Agurką maždaug 90 proc sudaro vaduo, todėl dėka to, šis kokteilis tinka ir karštą vasaros dieną atsigaivinimui. O jei į jį dar pridėjus keletą šakelių petražolių, tai gausime labai vitaminingą kokteilį.
Petražolių sudėtyje gausu naudingų medžaigų. 100-e gramų šių augaliukų yra 2 paros normos karotinų bei vitamino C, kurių taip trūksta karštą dieną.

5. Avokadas + kopūstas + špinatai.

Štai toks kokteilis yra puikus organizmo valymo "įrankis". Kopūstuose gausu skaidulų, lengvai įsisavinamojo cukraus bei baltymų. Drauge su sočiuoju avokadu bei naudinguoju špinatu, gaunasi labai naudingas gėrimas.

6. Obuolys + žalioji citrina + agurkas.

Žalioji citrina ne tik puikiai šalina iš organizmo toksinus, bet ir puikiai veikia raminančiai į mūsų nervinę sistemą, gerina bendrą savijautą, pakelia nuotaiką.
Toks koteilis kartu su agurku bei obuoliu gaunasi labai gaivinantis bei aktyvuojantis. Puikia tinka ankstyviems pusryčiams.

7. Paprika + citrinų sultys.

Pirmu žvilgsniu, toks sudedamosios dalys baugina. Nors... juk daugelis iš mūsų net nesusimąstydami gardiname salotas tiek citrinų sultimis, tiek paprika. Juk skanu ir sotu...
Žaliosiose paprikose gausu B grupės vitaminų, kurie padeda įveikti stresą, gerina atmintį, nuramina. Jei jaučiate nuolatinį nuovargį, tai toks kokteilis Jums būtinas.

8. Brokolis + obuolys + žalioji citrina.

Tai kad brokolyje gausu vertingų maistingųjų medžiagų niekas nesiginčys. Jį  su malonumu valgo vegetarai dėl gausaus baltymų kiekio. Be to, brokoliai puikiai gali pakeisti mėsą karštą vasaros dieną ar tokiu pošventiniu periodu, kai visiškai nesinori sunkiai virškinamojo maisto.
Brokoliai - puikus dietinis produktas, kuris iš organizmo pašalina sunkiųjų metalų druskas. Pridėjus obuolio ir žaliosios citrinos, gausime skanų kokteilį puikiai tinkantį vakarienei.

9. Kivi + agurkas + ananasas + žalioji citrina.

Dėka šių įprastų ir skanių produktų gausime skanų skonio rezultatą. Ananase esančios biologiškai aktyvios medžiagos suteikia unikalių gydomųjų savybių: gerina virškinimą, valo toksinus bei mažina svorį. Ananasas tuo pačiu padidina kraujyje serotonino kiekį, reguliuojančio alkio jausmą, o taip pat pašalina skysčių perteklių. Kartu su agurku, kivi ir žaliąja citrina gauname puikaus skonio vitaminų kokteilį.

10. Salierai + obuolys.

 Sakyčiau, tai labiausiai organizmą valantis kokteilis. Salieras - puikus tonizuojantis produktas. Jis puikiai šalina toksinus iš organizmo, mažai kaloringas, pasižymi raminamuoju poveikiu. Šis saliero bei obuolio gaivus gėrimas puikiai tinkamas gerti tiek pusryčiams, tiek vakare.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą