2015 m. sausio 5 d., pirmadienis

Įprastų daiktų panaudojimas buityje

Kaip galima panaudoti įprastus buityje naudojamus daiktus tam tikrų problemų išsprendime:


patarimai moterims pagalba dovanos vaikams zaislai žaislai ekologiški saugūs




1. Aspirinas - jo dėka galime atsikratyti nemalonių dėmių pažastų srityse, užsilikusių nuo dezodoranto. Pasidarykime tirpalą: 2 tabletes ištirpinkime 1/2 stiklinėje karšto vandens. Šiuo mišiniu ištepkime mums nepatinkančias vietas ir palikime mūsų rūbą keletui valandų. Po to drabužį išplaukime.

2. Degtinė - sumaišykime  porą valgomųjų šaukštų degtinės su pora lašų indų ploviklio, dar įpilkite 350-400 ml vandens ir gausime puikų apsauginį tirpalą nuo vabzdžių.

3. Dantų siūlas puikiai tinka siuvimo reikalams: sagos, užtrauktuko prisiuvimui

4. Jogurtas - jei norite užsiauginti gražių samanų aplinkos apželdinimui, vandens stiklinę sumaišykite su stikline jogurto ( natūralaus ), įdėkite saują samanų ir palaistykite norimą apželdinimo vietą.

5. Pomidorų padažas padės nuvalyti sidabrinius daiktus. Tiesiog, norimus papuošalus ar interjero aksesuarus sudėkite į indą su pomidorų padažu keletui minučių, po to kruopščiai patrinkite juos dantų šepetuku ir gerai nuskalaukite.

6. Plaukų lakas - jei norite, kad Jūsų nutapytas paveiksliukas kuo ilgiau išliktų nenublukęs ar nenusitrintų, padenkite jį įprastu plaukų laku.

7. Prieš uždegant žvakę, įdėkite ją į šaldytuvo šaldiklį ir kiek palaikykite. Taip ji ilgiau degs.

8. Alyvuogių aliejų sumaišius su citrinų sultimis ar vyno actu santykiu 1: 2, gausime skystį, kuriuo galime valyti baldų paviršius taip jiems suteikdami blizgesio.

9. Duona - su nedideliu duonos gabalėliu Jūs lengvai pašalinsite riebalų dėmes ant sienų ar tapetų.

10. Dėklas nuo akinių. Prie rankšluoščio ( su kuriuo einate į pliažą ) krašto prisiūkite mažą maišelį ar akinių dėklą, kuriame galėsite susidėti savo namų raktus ar kitas Jums svarbias smulkmenas atostogų metu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą