2015 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

10 stebuklingų gėrimų padėsiančių išvengti peršalimo

Kai už lango toks permainingas oras ir kartais nebesupranti kas tai, žiema ar jau pavasaris. O kartais net panašiau į rudenį... Dar labiau nebesupranti nei kaip pačiai rengtis, nei kaip vaikus į darželį išpuošti. Su aulinukais šalta kojytėms, o be jų - šlapios kojytės... Tad ir žiūrėk jau varva nosis, kosom, gerklę skauda...
Ką daryti?... O juk vaistų nesinori, o ir į darbą reikia eiti....



 Yra labai puikių gėrimų padedančių apsisaugoti nuo rimtaus peršalimo.



pagalba peršalimas rankų darbo vaikams žaislai, nuotakai


1. Karštas pienas su mineraliniu vandeniu. Toks kokteilis puikiai tinka esant kosuliui, nes sausam varginančiam kosuliui, nes skatina sekrecijos gamybą. Tik vienas pastebėjimas, kad mineralinis vanduo turi būti šarminis ( pvz. Borjomi 0.

2. Šaltalankių sirupas. Padeda esant viršutinių kvėpavimo takų infekcijai. Sumaišome šaltalankių sultis ar sirupą su karštu vandeniu ( bet ne verdančiu ) ir kiek pravėsus, įspaudžiame šiek tiek citrinų sulčių. Pastarosios sumažina ne tik šaltalankių kvapą, bet ir pagerina skonį, gauname skanų, kvepiantį sveikuolišką kokteilį.

3. Šilta arbata su medumi bei citrina. Labai puikus ir naudingas gėrimas su nestipria šaltąja ar žaliąja arbata, 1 arbatiniu šaukšteliu medaus ( medus pasižymi geru priešuždegiminiu ir baktericidiniu poveikiu. Be to, jame gausu naudingų mineralinių medžiagų, mikroelementų ir vitaminų ) ir šlakeliu citrinų sulčių. Svarbu paminėti, kad citriną būtina įspausti ne į karštą vandenį, o į jau kiek pravėsusią arbatą, kad taip išsaugotume vitaminą C, kuris bijo karščio.

4. Arbata su avietėmis ir liepų žiedais. Tiek avietės, tiek liepžiedžiai pasižymi geru priešuždegiminiupoveikiu. Be to, avietė arbatai suteikia malonų aromatą ir neapsakomą skonį. Geriausia būtų naudoti džiovintas aviečių uogas, bet galima ir uogienę ar net aviečių lapus.

5. Erškėtuogių arbata. Erkėtuogės - tai idealus vitamino C šaltinis. Jos taip pat pasižymi šlapimo varančiu bei geležies turinčiu poveikiu. Pagaminimo būdas: susmulkinti 3 valg. šaukštus uogų, užpilti 0,5 lt verdančio vandens ir palikti termose visai nakčiai. Ryte kiek praskiesti ir gerti po 1/2 stiklinės 4 kartus dienoje 30 min prieš valgį. Paskaninimui galite naudoti medų.

6. Kompotas iš džiovintų vaisių. Toks nuoviras turi raminantį bei imuninę sistemą stiprinantį poveikį. 100 gramų džiovintų vaisių susmulkinti, gerai praplauti šiltu vandeniu. Pirmiausia apvirti obuolius ir kriaušes iki kol jie suminkštės ( maždaug 30 min ), įdėti cukraus ( 3 valg. šaukštai į 1 litrą vandens ), tada sudėti džiovintus abrikosus bei slyvas ir galiausiai, paskutinėms 5 virimo minutėms sudėti razinas. Į paruoštą kompotą galima įdėti citrinų ar ananasų sulčių, medaus.

7. Imbierinė arbata su citrina. Sušildys bei apsaugos nuo peršalimo tokia arbata: 1 stiklinę karšto vandens sumaišyti su 1 stikline medaus, 1 valg. šaukštu citrinos sulčių, 0,5 arbatinio šaukštelio smulkintos ibiero šaknies ir smulkaus cinamono. Arbatą dar galima paskaninti keletu lapelių žaliosios mėtos.

8. Karštas vynas. Ne tik puiki priemonė nuo peršalimo, bet ir skanus sušildantis gėrimas: 1,5 butelio raudono sauso vyno, apelsinas, 5 gvazdikėliai, 0,25 arbat. šaukštelio muskatinio riešuto, 0,5 arbat. šaukštelio malto cinamono, 1 arbat. šaukštelis smulkinto imbiero, 2-3 valg. šaukštai cukraus. Prieskonius sumaišyti, įpilti 100 ml vandens. Viską pakaitinti iki virimo, nuimti nuo kaitlentės, palaikyti, kad pravėstų maždaug 10 min. Apelsiną supjaustyti griežinėliais. Sumaišyti vyną, prieskonių nuovirą, cukrų ir apelsino griežinėlius. Vėl viską pašildyti iki virimo, bet neleisti užvirti! Tokį desertinį vyną galima paskaninti medumi, obuoliais, razinomis. Patiekti karštą. Geriausia gerti nakčiai, kad išgėrus iš karto eiti į lovą, o kojas apauti šiltomis vilnonėmis kojinėmis.

9. Ramunėlių arbata. Ramunėlė - silpnas priešuždegiminis augalas. Kartu su aviete ir liepžiedžiais puikiai veikia priešuždegimiškai. arbatos paruošimas: paimti po 1 arbat. šaukštelį ramunėlių žiedų ir liepžiedžių, užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 20 min. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus dienoje prieš valgį. Galima įsidėti medaus.

10. Spanguolių gėrimas. Spanguolės ir bruknės yra nepakeičiami peršalimo vaistai. Jos pasižymi savo nepaprastai stipriu baktericidiniu poveikiu. Tuo pačiu jos aktyviai veikia kaip šlapimą varančiu bei sekretą skystinančiu poveikiu. Kaip pasigaminti šių uogų nuovirą: bruknes ar spanguolių uogas sutrinti su cukraus pudra (3:1). 2 valg. šaukštus tyrės užpilti 0,5 litro šilto vandens ir skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą