2014 m. gruodžio 22 d., pirmadienis

Kokiai dovanotojų rūšiai priklausai?

Šiandien perskaičiau straipsnį apie dovanojimo meną. Įstrigo tai, kad dovanos pasąmoningai yra tam tikri simboliai. Pagal juos galima spręsti ne tik apie dovaną teikiančio asmens santykį su dovaną gaunančiu žmogumi, bet ir apie paties dovanotojo charakterio savybes.
Psichologė P.Streep dovanotojus suskirstė į kelis tipus. Taigi, koks Kalėdų Senelis esate Jūs?

1. Nuoširdus dalintojas. Toks asmuo rinkdamas dovaną, galvoja tik apie tai, kas gavėjui suteiktų didžiausią laimę. Jis jaučia didelį malonumą dovanodamas ir jam visai nesvarbu, ar pats gaus dovaną.
2. Asmeninio statuso siekėjas. Toks Kalėdų Senelis taip pat įdeda nemažai pastangų, kad išrinktų gerą dovaną, tačiau dovanojimo procesas jam siejasi daugiau su savęs išaukštinimu, savo galios ar turtų pademonstravimu, neatsižvelgiant į dovanos gavėją. Iš tiesų, tokios dovanos nėra prastos, o dažnai netgi labai vertingos, tačiau jeigu jos skiriamos artimam žmogui, tai gali sukelti emocinį nusivylimą.
3. Vilkas avies kailyje. Tai dovanotojas, kuris siekia pasirodyti nuoširdus, stengiasi tobulai supakuoti dovanas, tačiau jo atsidavimas ir rūpinimasis gavėju nėra nė kiek didesnis už asmeninio statuso siekėjo. Jis pats, dievindamas saldumynus, net nedvejodamas artimiesiems gali padovanoti po savo mėgstamiausių saldainių dėžutę. Maža to, toks dovanotojas yra linkęs "perdovanoti", o artimieji gali to ir nepastebėti.
4. Niurzglys. Kai šio tipo Kalėdų Senelis įteikia dovaną, jis visada laukia kuo daugiau teigiamų komentarų apie ją. Nepasakyti jam, kaip dovana patinka, būtų įžeidimas. Be to, išklausęs pagyras jis nepraleisprogos pasiskųsti, kaip šiais metais jam buvo sunku išrinkti dovanas ir kiek jam daug teko įdėti pastangų.

kaledu dovanos, dovanoti kalėdų senis kaledu Senelis dovanos vaikams leles lėlytė žaislai vaikui nustebintii
Kalėdinės dovanos










Kalėdinės dovanos, dovanoti, dovana, staigmena, kalėdos, kalėdoti, Dovana, vaikui, vaikas, vaikams dovanos, dovanoti vaikui, dovana krikštynoms, kalėdų senelis, pradžiuginti, šypsena, lėlė, lėlytė, baby born, kūdikėlis, mama, maloni

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą