2014 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Kalėdiniai sveikinimai: kaip pasveikinti

Artėjančios šventės verčia susimąstyti ne tik apie dovanas, namų puošybą, vaišių stalą, bet ir apie tai ar sveikinti ir kaip sveikinti artimuosius bei pažįstamus. Atrodytų kame čia bėda - juk visiems parašai tą pačią sms ar elektroninę žinutę ir su vienu mygtuko paspaudimu pasveikini. Bet... Ar taip pagal etiketą mandagu sveikinti kolegas, verslo partnerius? Ar kad ir tie patys mūsų draugai bei artimieji skaito tokias atsiųstas žinutes? Aš asmeniškai tokių žinučių net nebaigiu skaityti. Man neidomu tie trafaretiniai bejausmiai sveikinimai. Jei negali sugalvoti kokio nors paties iš dūšios gilumos sveikinimo, tai tada geriau užtenka parašyti tiesiog: "Sveikinu!", "Su Naujaisiais Metais!", "Su šv. Kalėdomis!" ar panašiai.
Man gražiausia ir maloniausia gauti tikrą atviruką. :) Kaip senais gerais laikais. Eini į pašto dėžutę, plėši atsargiai vką su tokia intriga - kas jame, kokia atvirutė... Įspūdingiausia, gauti rankų darbo atviruką.
Tie kas vertina ekologiją, man turbūt paprieštarautų - juk tai popieriaus gadinimas - medžių naikinimas. Tada tokiems rašykime elektroninius sveikinimus, bet būtinai nuoširdžius savo mintimis, o ne trafaretinius, kurių pilnas visas internetas. Tada toks sveikinimas praranda savo vertę.

Na, o jei vis dėl to pritariate man, kad nėra gražiau už popierinį sveikinimą, tai patariu, jau suskubti juos išsiųsti, kad adresatas laiku gautų Jūsų siųstą žinutę.

Dedikuodami sveikinimą, neužmirškite parašyti draugo vardo. Kaip ir rašydami laišką, sveikinimą pradėkite kreipinių į sveikinimo gavėją.

Po sveikinimo eilutėmis neužmirškite pasirašyti. Paprastai pakanka parašyti savo vardą, bet jei sveikina visa šeima, tai pirmiausia, išvardijami šeimos narių vardai ir gale pavardė.


Nėra geresnio ir gražesnio sveikinimo kaip rankų darbo atvirukas. Kadangi mokame begales rankdarbių technikų, tai galime prigalvoti įvairiausio stiliaus atvirukų. Keletas pavyzdžių:
skrebinimo, aplikacijų, dekupažo technikomis, siuvinėjimo kryželiu, simegrafijos ir žinoma, kaip be kilpinėlių meno. Kadangi kai kurių technikų nelabai gerai įvaldžiusi, tai rodau keletą kopijuotų pavyzdėlių:



sveikinti, kalėdoms, dovanoti, žiemai, pamaloninti, artimiesiems, nustebinti

ka dovanoti, kokia dovana, kaip pradžiuginti, lėlė, rankų darbo lėlės, rankų darbo dovanos, dovanos vaikams






O štai čia mano pačios kurti, daryti kalėdiniai atvirukai ( daugiau jų pavyzdžių rasite mano kataloge http://jurgitosgalerija.jimdo.com/kal%C4%97doms-for-christmas/atvirukai-postcards/ )




dovanoms, dovanos, dovanoti, kaledos, nustebintio

kaledos, dovanoti



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą