2014 m. gruodžio 24 d., trečiadienis

Prieškalėdiniai pasiruošimai ( vis dar )

Kaip minėjau, savaitgalį su vaikais dekoravome imbierinius sausainius, statėm meduolinį namuką. Teko keletą virtuvės mitų sugriauti.
Pirmiausia, apie namuką... Jį "stačiau" pirmą ir jau turbūt paskutinį kartą. Vienas dalykas, nepatiko tešla - ji gavosi labai kieta, rudasis cukrus nepilnai ištirpo ir per storas sienas iškočiojau. Todėl gavosi labai sunkios sienos ir ypatingai stogas. Dar neįsivaizduoju koks bus skonis. Bet tas smagumas suvalgyti atiteks mūsų tėčiui ir seneliui. ☺Toliau apie "klijus" - glajų. Nors ir cukraus pudros dėjau daug daugiau nei reikalaujama, bet vis tiek gavosi per skystas. Pasodinom savo tėtį ir liepėm laikyti sienas. Kadangi jis pas mus kantriausias, tai... namą pastatėm. ☺Dekoravimo reikalai man patys mieliausi, tad stogą su vaikais be problemų padengėme čerpėmis. ☺ Tik kol dengėme tėtis iš rankų nepaleido stogo - vis intensyviai tebeklijavo stogą prie sienų. ☺











O per šį laiką kol statėme namą, vaikai spalvino sausainius. Ypatingai stebėjausi ir žavėjausi vyresnėlio kantrybe.








Dar kepiau popsiukus. Labai fainas ir idomus skanumynas, nors ir labai ilgai kepasi. Ir tikrai ne 5-6 min, kaip rašo instrukcijos ar kitos gaspadinės.

Popsiukų receptas:
200 gr cukraus
200 gr miltų
200 gr margarino
4 kiašiniai
ir nos niekas nerašo, aš dar įdėjau 0,5 a.š kepimo miltelių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą